wtorek, 3 listopada 2015

Zapiekanka z zupek chińskich

Dziś pora na zapiekankę z zupek chińskich, jeżeli mieliście styczność z sałatką to już pewnie domyślacie się smaku zapiekanki. Jak dla mnie jest całkiem dobra, przede wszystkim jest na prawdę bardzo szybka, w sumie w jej wykonaniu najdłużej nagrzewa się piekarnik. Zapiekankę robiłam w dużym naczyniu żaroodpornym.




Składniki:
4 zupki chińskie
puszka kukurydzy
4 łyżki majonezu
papryka (u mnie konserwowa może być świeża)
ser żółty
pierś z kurczaka (u mnie zastępczo swojska kiełbasa)






Wykonanie:
Makaron z zupek połamać i zalać wrzątkiem do czasu aż makaron będzie miękki, następnie go odcedzić. Pierś kurczaka, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Makaron wymieszać z odcedzoną papryką, kukurydzą, majonezem, połową startego sera, kurczakiem i dołączonymi do zupek przyprawami. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego górę posypać pozostałym żółtym serem.


7 komentarzy:

  1. Smakowicie wygląda , jeszcze nie miałam okazji zrobić takiej zapiekanki ;* Bardzo chętnie spróbuję , a Tobie polecam z makaronem i szpinakiem Mniam !!;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie spotkałam się jeszcze z takim przepisem, bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak długo trwa pieczenie i w ilu stopniach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w 180 stopniach tak żeby wszystko było gorące w środku.

      Usuń
    2. Ciekawe. Ale co z dodatkami które są w każdej paczce z makaronem?

      Usuń
    3. Wymieszać wszystko razem. Jest w przepisie

      Usuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥